Cartofi cu smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi 1 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Faina alba calitate superioara 2 linguri
  • Smantina 300-400 gr
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml
  • Frunza de dafin 2 buc
  • Marar 1 buc
  • Sare 1 lingurita (dupa gust)

Mod de preparare

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert intr-o cratita.

Cand incep sa fiarba, se adauga frunza de dafin si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute.

Peste 20 de minute, cand aproape sunt fierti cartofii se pregateste sosul de smantana.

Se toarna ulei intr-o tigaie si se caleste usor ceapa taiata marunt.

Peste 2-3 minute se adauga faina, se amestca si se lasa cateva minute pana se rumeneste ceapa usor.

Se adauga smantana si se amesteca. Se fierbe la foc mic, iar in acest timp se scurge zeama in care au fiert cartofii intr-o cratita mai mica.

Cu aceasta supa de cartofi se dizolva sosul de smantana daca e prea gros, adaugandu-se cate putin si amestecand pana ajungem la consistenta dorita. Se adauga sare dupa gust.

Se aduga sosul in cartofi, se amesteca bine, se adauga marar si se lasa la fiert inca 5 minute la foc mic.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise