Cartofi domnesti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi
  • 150 gr.salam (orice fel)
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 1 buc.rosie potrivit de mare
  • 1/2 ardei gras rosu
  • ulei floarea soarelui
  • vegeta
  • 3 buc oua de gaina.

Mod de preparare

Cartofii curatati se cresteaza in patru apoi se taie, perpendicular pe crestaturi, felii de 3-4 mmm. grosime.

Se prajesc in ulei bine incins pina devin rumeni si crocanti.

Inainte de prajirea completa a cartofilor se adauga ceapa taiata cubulete mici, ardeiul taiat taitei, si salamul, deasemenea taiat cubulete.

De mentionat ca in loc de salam se poate folosi cirnat, sunca sau parizel.

Cind ceapa si ardeiul sau inmuiat se adauga rosia taiata cubulete. Se lasa impreuna toate ingredientele inca aproximativ 2-3 minute. Se adauga Vegeta dupa gust, se ia de pe foc si se adauga ouala. Se amesteca totul impreuna pina la semicoagularea oualor. Si gata.

Mincarea este extrem de delicioasa si excita la maxim papilele gustative.Se asorteaza perfect cu ardei copti.

Pofta buna cunoscatorilor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise