Cartofi evantai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 cartofi medii
  • 250 gr. bacon felii sau cubulete
  • unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 150 gr. cașcaval
  • Pentru garnitura:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 iaurt sau 150 gr.smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii si se spala, dupa care se taie felii subtiri. Nu taiati cartoful pana jos, astfel incat sa puteti pune baconul intre felii.

Se ia o tava pe care se pune hartie de copt. Se asează cartofii, se pun sare, piper deasupra, putin ulei sau unt si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.

Se scot, iar pe deasupra se rade cascaval si se baga inapoi la cuptor pana cand sunt facuti. Opțional, se poate pune pe deasupra cate o crenguța de rozmarin.

Separat, se prepara un mujdei de usturoi cu iaurt sau smantana, care se servește cu cartofii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise