Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi, brinza telemea, oua fierte si crude, cirnati afumati sau salam afumat, slanina afumata sau costita (optional), smintina
  • sare, piper dupa gust.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii de 1/2 cm grosime. Se ia o tava yena se unge cu unt, se pune un strat de cartofi, un strat de brinza sfarimata, smintina (nu multa), peste brinza se pun felii de oua (cite considerati), se pune iar un strat de cartofi, smintina, felii de cirnati sau salam si slaninuta (daca doriti) si iar felii de ou, se presara un pumn de brinza, ultimul strat sa fie de cartofi peste care se toarna smintina.

Se serveste fierbinte ca garnitura sau individual cu patrunjel tocat deasupra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise