Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 kg de cartofi;
  • - 600 ml smantana;
  • - 400 gr pastrama/kaizer/sunculita
  • - 350 gr cascaval;
  • - 3 oua;
  • - 6 catei de usturoi;
  • - sare;
  • - piper.

Mod de preparare

Cartofii se fierb intregi in coaja. Dupa ce s-au fiert,se lasa putin sa se raceasca apoi se curata de coaja si se taie in 4.

Carnea (pastrama/kaizer/sunculita) se taie fasii sau cubulete.

Separat se bat ouale, apoi se adauga smantana, usturoiul pisat, sare si piper.

Intr-o tigaie inalta/ceaun se pune un strat de cartofi, apoi unul de carne si unul de cascaval ras, repetam operatiunea pana nu mai raman ingrediente.

La sfarsit adaugam sosul obtinul din smantana.

Se da la cuptor pentru cca.35min, pana cand deasupra devine aramie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise