Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

2. Se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Celelalte 3 oua se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga pireul de cartofi si branza amestecata cu ouale.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

3. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, punem cascavalul ras si smantana si se baga la cuptorul incins. Dupa aproximativ 40 de minute se poate scoate din cuptor si servi.

Nu am poze dar promit ca o sa fac cat de curand.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise