Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi de marime medie
  • 8 oua
  • 5 linguri de samntana
  • 1 lingura de faina
  • cascaval

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii si 6 oua in apa cu sare. Ouale trebuie sa fie fierte tari, iar cartofii pe jumatate fierti.

Se curata cartofii si ouale fierte si se taie felii.

Celelate doua oua se bat si se amesteca cu o lingura de faina si cu 5 linguri de smantana.

Intr-un vas de yena uns cu putin unt se aseaza un strat de cartofi, unu de oua, dupa care intindem 1 lingura din compoztia de oua cu smantana. Adaugam iar un strat de cartofi si unu de oua, compozitia cu smantana si ultimul strat de cartofi. Peste acestia se rastoarna restul de oua cu smantana si se rade cascavalul.

Se da la cuptor pana ce este rumenit cascavalul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise