Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 700 - 800 g cartofi,
  • 4 oua,
  • 200 - 300 ml smintina,
  • 50 g unt,
  • 30 g pesmet,
  • sare.

Mod de preparare

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si necuratati de coaja se fierb acoperit cca. 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare, ca sa nu se zdrobeasca.

Dupa ce s-au fiert, se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja.

Intr-un vas de 1 - 2 l uns bine cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi, peste cartofi se pun 2 oua taiate felii rotunde, presarand o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, ouale si sarea. Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smantina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul.

Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire. Dupa ce s-a scos din cuptor se pune restul de smantina.

Preparatul se serveste ca fel intai sau ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate. Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise