Cartofi frantuzesti cu kaizer

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 6 oua
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 250 g branza
  • 150 g kaizer
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii in coaja.

2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana.

3. Dupa ce cartofii sunt fierti se decojesc si se dau prin razatoarea mare intr-un bol.

4. Ouale fierte se taie feliute si se impart in doua pentru a fi de ajuns pentru umplutura dintre cele trei straturi de cartofi.

5. Se unge o tava cu unt si ulei si se adauga primul strat de cartofi. Se presara peste ei sare si piper. Se adauga feliile de oua fierte, branza rasa, kaizerul taiat cubulete, putin ulei si cateva linguri din compozitia de oua cu smantana.

5. Urmatorul strat este iar din cartofi rasi. Peste ei se adauga aceeasi compozitie ca la primul strat de cartofi.

6. Peste al treilea strat de cartofi si ultimul se adauga doar compozitia care a mai ramas de oua cu smantana si branza rasa.

7. Se da la cuptor aproximativ 45 minute.

Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise