Cartofi frantuzesti gratinati

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua fierte tari
  • 300 g camati
  • 4 linguri de ulei sau 100 g unt
  • 200 ml smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ouale se curata si se taie rondele. intr-un alt vas se fierb cartofii, apoi se curata si se taie rondele.

Carnatii se taie felii. Cu o lingura de ulei sau cu putin unt se unge un vas termorezistent.

Ingredientele se asaza in straturi, primul strat fiind de cartofi, deasupra, oua si car-nati, se repeta pana cand se consuma toate ingredientele.

Ultimul strat sa fie de cartofi; acesta se stropeste cu uleiul sau cu untul ramas, deasupra se toarna smantana si se pune in cuptorul fierbinte.

Se prajeste la foc mare, pana cand cartofii absorb smantana si suprafata devine rumena.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise