Cartofi ghiftuiti cu carne tocata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15-20 cartofi de marime medie
  • 2 cepe
  • 2 mocovi
  • jumatate de kg de carne tocata (preferabil de vita amestecata cu purcel) putin unt (1 lingura) ulei
  • sare
  • piper
  • frunza de dafin. La servire punem putina smintina si marar tocat.

Mod de preparare

Se curata cartofii (se scoate centru cu un cutit special) se caleste carnea tocata cu o jumatate de ciapa se sareaza pipareaza. Separat intr-un ceunel se undeaza in putin ulei si unt ceapa(ramasa) taiata semi-luna si mocovul rondele se aseaza pe patucul de ciapa si morcov din cratita cartofii umpluti cu carnea tocata turnam apa acoperind cartofii la un foc iute pina incepe sa fiarba apoi incetinim focul saram piparam si frunza de dafin. La servire adaugam smintina si s-ar pupa si cu putin marar proaspat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise