Cartofi gratinati

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 650 g cartofi (de preferat nesfaramiciosi),
  • 1 catel de usturoi,
  • 20 g unt,
  • 250 g smantana (frisca nebatuta),
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara rasa proaspat.

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie fasii subtiri de tot (ca pentru chips).

Se ia o forma de budinca (de 1 l) si se freaca cu catelul de usturoi curatat, dupa care se taie catelul de usturoi feliute si se unge forma bine de tot cu unt.

Se pun intr-un castron cartofii si feliile de usturoi, se amesteca cu smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa si se toarna in forma.

Se dau aproximativ 50 de minute la cuptorul incins la 190ş si se servesc fie ca aperitiv, fie ca garnitura la orice fel de friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise