Cartofi gratinati

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 650 g cartofi (de preferat nesfaramiciosi),
  • 1 catel de usturoi,
  • 20 g unt,
  • 250 g smantana (frisca nebatuta),
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara rasa proaspat.

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie fasii subtiri de tot (ca pentru chips).

Se ia o forma de budinca (de 1 l) si se freaca cu catelul de usturoi curatat, dupa care se taie catelul de usturoi feliute si se unge forma bine de tot cu unt.

Se pun intr-un castron cartofii si feliile de usturoi, se amesteca cu smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa si se toarna in forma.

Se dau aproximativ 50 de minute la cuptorul incins la 190ş si se servesc fie ca aperitiv, fie ca garnitura la orice fel de friptura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise