Cartofi gratinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt pentru boluri de servire
  • 1.2 kg cartofi, curatati si taiti in bucati mari
  • un catel de usturoi, presat
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml de smintina
  • 125 ml de lapte
  • 200 g de brinza Leicester, razuita
  • 30 g de parmezan razuit

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 140 grade C. Unge 6 boluri cuunt

Fierbe cartifii si lasa-i la scurs. Caleste usturoiul si ceapa in ulei de masline.Amesteca smintina si laptele intr-un bol, adauga cartofii si brinza. Toarna compozitia in boluri si pune-o la copt 45-50 min , pina se rumeneste si clocoteste. Se lasa la racit 10 min

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise