Cartofi gratinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt pentru boluri de servire
  • 1.2 kg cartofi, curatati si taiti in bucati mari
  • un catel de usturoi, presat
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml de smintina
  • 125 ml de lapte
  • 200 g de brinza Leicester, razuita
  • 30 g de parmezan razuit

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 140 grade C. Unge 6 boluri cuunt

Fierbe cartifii si lasa-i la scurs. Caleste usturoiul si ceapa in ulei de masline.Amesteca smintina si laptele intr-un bol, adauga cartofii si brinza. Toarna compozitia in boluri si pune-o la copt 45-50 min , pina se rumeneste si clocoteste. Se lasa la racit 10 min

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise