Cartofi gratinati cu mujdei

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 Kg. cartofi
  • sare grunjoasa
  • 1 capatana usturoi
  • cimbru pisat
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se presara pe tava de la aragaz sare grunjoasa, se aseaza cuburile de cartofi si se dau la gril pana se rumenesc uniform. Intr-un bol se piseaza usturoi, se freaca cu ulei si cand a luat consistenta unei maioneze se diluiaza cu apa multa si praf de cimbru. Se toarna peste cartofii pe care i-am scos din tava intr-un vas mai adanc.

Se servesc ca atare in zilele de post. Se sting cu bere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise