Cartofi imparatesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 10catei de usturoi
  • 2-3frunze tarhon
  • 3ling ulei
  • 1lingurita sare
  • 2cepe

Mod de preparare

Cartofii se curata si se fierb intregi 15 min- nu mai mult! Apoi se scurg de zeama care se pastreaza, si dupa ce se racesc,se rad pe razatoarea mare. Usturoiul se piseaza, iar tarhonul se toaca fin.Se pun ambele intr-un castronel si se adauga sarea,uleiul si se amesteca bine cu lingura de lemn. Apoi,treptat, se incorpoteaza zeama in care au fiert cartofii. Nu trebuie sa fie mai multa de 300ml.

Cartofii rasi se pun intr-un vas yena pentru cuptor,deasupra lor se toarna compozitia cu usturoi si tarhon,in mod omogen. Cele 2 cepe, dupa ce s-au curatat si spalat,se taie in forma de floare si se pun in 2 cuiburi care se pun in cartofi. Ele vor lasa o zeama gustoasa in mancare. de asemenea servesc ca decor. Se da vasul la cuptor. In cca 35 min cartofii se rumenesc frumos. Se servesc calzi cu salate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise