Cartofi inabusiti cu spanac/sau rapini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 cartofi, curatati si taiati cubulete;
  • - ulei;
  • - 1 ceapa - taiata felii
  • - 1 legatura de spanac sau rapini;
  • - condimente la alegere (recomandat - turmeric, sare, piper, un ardei iute - taiat in feliute, etc.)
  • - approx. 200 grame de iaurt

Mod de preparare

- in oala se pune uleiul la prajit si se caleste ceapa;

- cand ceapa este maronie, se adauga condimentele (turmeric, sare, piper, ardei iute, etc.) si se lasa in continuare 1-2 minute sa se caleasca;

- se adauga cartofii taiati cubulete si se amesteca 1-2 minute cu ceapa si condimentele;

- se adauga apa - approx. 250 ml;

- se lasa la fiert pana cand cartofii sunt destul de moi (dupa gust); pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga spanacul sau rapini si se lasa sa scada;

- la sfarsit, se aduaga iaurtul dupa gust si se lasa la foc mai mic approx. 5-10 minute pana cand amestecul devine omogen.

- se serveste cu paine sau orez;

- muraturile (castraveti, gogosar) in otet, ca si o salata ar fi excelente servite la aceasta mancare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise