Cartofi la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • carne (de pui
  • de porc
  • de vita-ce aveti prin casa)
  • 100 gr. afumatura (costita sau kaiser)ulei
  • bulion 2 linguri
  • usturoi 1 capatana jumate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata si se spala.

Carnea se spala. daca faceti cu carne de porc prajiti un pic carnea intr-o tigaie cu putin ulei, la fel si daca faceti cu carne de vita. carnea de pui nu necesita nici fierbere nici prajire anterioara.

Intr-o tava (recomand ena-se face intr-un timp mai lung dar muuuuult mai bun) se pune ulei cam un sfert de tava. se pun cartofii in tava, si apoi carnea (la porc si vita cu tot cu uleiul din tigaia in care ati prajit, si puneti mai putin inainte in tava).

Preparati un sos din usturoilu pisat si frecat cu putina sare, piper, 1 lingura si 1/2 bulion sau suc de rosii o cana si apa cat sa acopere cartofii si cat de cat carnea in tava.

Lasati la cuptor pana se fierb cartofii si canea.

O sa obtineti un sos in tava pe langa cartofi si carne extraordinar (full colesterol dar....)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise