Cartofi la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi, de preferinta cei care raman tari sa nu se sfarame
  • 400 g iaurt simplu
  • cascaval ras, nu prea sarat, in functie de preferintele fiecaruia, nu mai putin de 200 g
  • sare dupa gust, se poate si fara
  • marar sau alte mirodenii

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja si cand sunt aproape gata se scot, se pun in apa rece cateva minute apoi se decojesc, se taie in felii sau cubulete cum doreste fiecare.

Cartofii taiati se pun intr-o tava asa incat sa nu fie decat un rand de cartofi si se toarna apa cat sa fie acoperiti cam 1/3.

Deasupra se toarna iaurtul si cascavalul ras, mirodeniile. Se introduc la cuptor, la foc mic sau potrivit, pana se rumenesc putin.

Acesti catofi la cuptor sunt dietetici se pot folosi in diverse diete. Suplimentar pentru cine doreste se poate pune pasta de rosi, rosii felii sau ketchup.

Se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise