Cartofi la cuptor cu carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 10oua
  • 250 cascaval
  • o bucata carnati afumat
  • 100 gr mazline
  • ulei
  • 3 linguri de smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja si 9 oua separat.Dupa ce s-au fiert si racit le curatam bine de coaja.Intr-o tigaie punem pe fund un pic de ulei si razalim prin ochiul mare un strat de cartofi sa acopere bine tot.Urmatorul strat este din 3 oua tot razalite prin ochiul mare.Dupa ce s-a acoperit bine cu ou punem un pic de sare peste stratul format.Adaugam cartatul taiat feliute subtiri si deasupra razuim cascaval si s-a format primul strat,dupa care incepem din nou un strat de cartofi,oua,sare,carnati si cascaval cam 3 straturi.La final intr-un castron spargem oul ramas si il batem bine cu 3 linguri de smantana,sare si piper. Taiem bucatele mici mazlinele si le punem peste straturile de cartofi cu ou si la final punem compozitia de smantana deasupra si bagam la cuptor pana se face o crusta frumos rumenita.Se poate servii cu smantana,muraturi,salata.Merita incercat!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise