cartofi la cuptor cu carne de miel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca 1 kg de cartofi
  • 1 kg carne de miel
  • 200 ml ulei
  • 100 ml apa
  • sare sau vegeta
  • piper
  • frunze de patrunjel sau leustean facultativ
  • 2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie felii,se spala dupa care se sareaza.Carnea de miel se taie in bucati potrivite,se spala,se sareaza si se condimenteaza putin.Intr/o tava se pune uleiul si apa,dupa care se aseaza cartofii in strat uniform peste care asezam carnea de miel.Intre bucatile de carne de miel punem citiva catei de usturoi si citeva fire de patrunjel verde sau leustean,facultativ.Deasupra tavii se pune folie de staniol,care se stringe bine pe linga tava.Introducem tava la cuptor,la un foc potrivit si lasam cca 1 ora.Se scoate tava ,se indeparteaza folia,se intorc bucatile de carne de miel si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute.Se scoate din cuptor si se infasoara din nou cu folia de staniol pina la servire.Se servesc cu salata verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise