Cartofi la cuptor cu oua si cas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 - 600g cartofi
  • citeva felii de cas proaspat
  • 3 oua de casa
  • 200g smintina
  • 0 lingura de faina
  • o legatura de marar
  • sare, piper
  • boia dulce (daca doriti)

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare.

Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Peste ei pun feliile de cas si se presara boia dulce (pentru culoare).

Ouale se bat cu smintina, faina si mararul tocat marunt, apoi se toarna peste cartofi. Se condimenteaza dupa gust.

Se da la cuptorul incins la rumenit pentru 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise