CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kilogram cartofi noi;
  • 3 dovlecei potriviti;
  • 300 grame smantana;
  • 2 linguri faina;
  • 150 grame unt;
  • 200 grame cascaval;
  • 2 linguri pesmet;
  • sare,piper,o legatura de verdeata(marar,patrunjel).

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;

Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;

Cartofii se curata de coaja,se taie felii;

Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in care a fost desfacuta faina;

Se unge un vas termorezistent,cu untul ramas,se tapeteaza cu pesmet,se pun in straturi dovleceii,cartofii,compozitia de smantana,in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitie,se da vasul la cuptorul incins pentru 30 minute;

Se poate servi direct din vasul in care s-a facut,presarand in prealabil putina verdeata taiata marunt;

SFAT: pentru a fi siguri ca nu dati gres cu preparatul,dovleceii se pot fierbe inainte de a fi pusi in vas,cca 5-7 minute(intregi,dupa care ii putem taia felii).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise