Cartofi piure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -1 ou
  • -300 ml lapte
  • -margarina
  • -sare vegeta

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii in 1litru de apa se lasa cam 30 sau 45 minute se incearca cu furculita cand sunt fierti se scot se strecoara se pun intr-un vas de plastic se ia mixerul si incepe zdrobirea se mixeaza 2-3 minute se pune si lingura de margarina dupa care se mixeaza 2-3 minute se sparge oul, se mixeaza din nou tot acelasi timp de mai sus .

Se toarna laptele, cam 150 ml, pana devine moale se pune sare vegeta dupa gust in caz ca ati scapat mai multa sare se adauga si cealalta jumatate din lapte pentru a absoarbe din sare. Se serveste cald cu o fripturica de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise