Cartofi prajiti cu ceapa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g cartofi de aceeasi dimensiune,
  • 50 g margarina,
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui,
  • 1 ceapa mica, tocata marunt,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se inmoaie cateva minute in apa. Se scurg intr-o sita si se zvanta fiecare felie in parte cu hartie absorbanta.

Se incing intr-o tigaie mica de fonta, 15 g de margarina si se dunstuiesc, la foc potrivit, ceapa si usturoiul, clatinand din timp in timp tigaia. (Nu trebuie sa se rumeneasca.)

Se incing margarina si uleiul ramas intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc cartofii circa 10-15 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc usor, intorcandu-se din cand in cand.

Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se prajeasca in continuare pana ce cartofii se rumenesc bine si devin crocanti. Se sareaza si se pipereaza.

Se pun pe un platou incins, se presara cu patrunjel verde si se servesc imediat.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise