Cartofi prajiti cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 2 portii
  • 3-4cartofi mari
  • ulei pt prajit
  • condiment pt cartofi(optional)
  • 2-3linguri faina
  • 4linguri pasta de tomate sau 350ml bulion
  • 2oua(optional)
  • zahar
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala,se taie in bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Intre timp,se prepara sosul.

Intr-o craticioara se pun 2linguri ulei la foc mic,nu se lasa sa seincinte,apoi faina,putin cate putin,amestecand bine sa nu se faca cocoloase.

Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si se toarna repede peste faina.

Se pune si putina sare si putin zahar,depinde de preferinta.

Lasati sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa.

Cartofii se scot pe un servetel,ca sa absoarba uleiul si se condimenteaza.

Se prajesc ochiuri de oua.

Cartofii se servesc calzi cu ochi de ou si sos de rosii din abundenta:).

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise