Cartofi surpriza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi (marimea cartofilor se alege in asa fel in cat pentru fiecare persoana sa ajunga un singur cartof)
  • 250 g branza Feta
  • afumatura (muschi file, pastrama, bacon sau altceva de ge genul asta) - cate 3 feliute pentru fiecare cartof pregati taiate in fasiute mici
  • 300 g cascaval
  • 1 ou
  • marar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si apoi se scobesc cu lingurita pana ajung la forma unui cosulet; se va avea grija ca peretii cosuletului sa nu fie prea subtiri astfel incat sa se rupa dupa ce vor fi fierti.

Se va pune totul la fiert, intr-un vas se vor pune cosuletele astfel incat ele sa nu se suprapuna si sa fie usor de scos dupa ce vor fi gata, iar in alt vas cantitatea de cartofi ce a fost scobita

Cand sunt aproape fierti (asta pentru a nu se rupe) se scot cosuletele de cartofi si se pun cu scobitura in sus intr-o tava pe fundul careia s-a pus o folie de aluminiu.

Restul de cartovi se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu afumatura, branza feta, oul si mararul tocat marunt.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie (va fi un pic moale) se umple cosuletele din cartofi.

O jumatate din cascaval se va tai in betisoare si se vor infige in cosulete iar restul se va rade si se va pune peste cosulete.

Se da totul la cuptor cca 15-30 min functie de marimea cartofului si se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise