Cartofi taranesti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mijlocii/peresoana
  • slanina
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei
  • smantana

Mod de preparare

Cartofii se curata,se taie in doua pe lungime si li se scoate miezul.Se pun cartofii intr-o tava unsa,se sareaza ,se pipereaza si se pune cate o bucatica de slanina in fiecare scobitura si o parte din miezul de cartofi taiat marunt.Se acopera tava cu folie de aluminiu ,si se da la cuptor 30 minute.

Se zdrobeste usturoiul,se presara cu sare si putin ulei pana devine ca o maioneza,apoi se pune smantana.Acest amestec se toarna peste cartofii calzi.Se servesc cartofii calzi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise