Cartofi taranesti cu pui si citrice

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (rosii)
  • 2 cepe rosii de apa
  • 2 copanele de pui
  • 1 portocala
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • vegeta fara sare, piper roz proaspat macinat, boia dulce, marar verde tocat cat mai marunt

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa sarata. Dupa 30 - 40 minute cartofii sunt fierti (se incearca folosind o furculita). Se scurg, se curata de coaja si se taie cuburi. Se curata ceapa si se toaca, cat mai marunt si o amestecam cu cartofii.Se asezoneaza cu vegeta fara sare si piper proaspat macinat si se amesteca cu grija cartofii (sa nu se sfarame). Bagam tava la cuptor pentru inca10 sau 15 minute.Cartofii taranesti cand sunt gata ii putem servi ca o garnitura la o friptura de pui,exact cum am facut eu cu felioare de citrice.Pe deasupra putem pune marar verde tocat marunt.Copanele sunt facute separat la cuptor.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise