Cartofi taranesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi fierti,
  • 250 gr. costita,
  • 2 cepe mari,
  • 200 gr. brinza rasa,
  • 6 oua,
  • 150 ml lapte,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se taie felii subtiri. Costita se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt.

In putin unt incins se caleste ceapa si costita pina se moaie putin. Se ia o forma yena care se unge si se pun straturi alternative de cartofi si costita cu ceapa. Se presara brinza rasa, sare si piper intre staturi. Peste ultimul strat care va fi de cartofi se toarna laptele batut cu ouale.

Se coace la foc potrivit 45-50 min. Se serveste fierbinte sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise