Cartofi tirolezi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g cartofi fierti in coaja
  • o legatura ceapa verde
  • 200 g slaninuta
  • o lingura de untura
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie felii. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in untura sau ulei. Se scoate apoi si se tine la cald. Cartofii se prajesc in aceeasi untura, amestecind uneori, pina se rumenesc. Spre final se adauga si ceapa tocata. Se potriveste totul cu sare si piper. Se inglobeaza slaninuta prajita si se presara deasupra ceapa verde.

Se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise