Cartofi umpluti si gratinati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 cartofi
  • 150g bacon
  • 150g cascaval
  • 1 ou
  • 150g crema de branza
  • 50g unt topit
  • sare, piper, patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu coaja pentru 14 minute.
Se curata de coaja dupa racire si se scobesc in mijloc cu o lingurita.
Se rade cascavalul, iar jumatate din cantitate se amesteca cu baconul calit si crema de branza, se adauga oul batut, sare, piper si restul de cartof rezultat prin scobire dar faramitat ca la piure.
Se umplu cartofii cu acesta compozitie, se presara pe desupra restul de cascaval ras, se stropesc cu untul topit, dupa care se introduc in cuptorul cald 220°C timp de 20 -30 minute.
Se servesc ca garnitura alaturi de o friptura sau pur si simplu ca aperitive.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise