Cascada de gheata

Timp pregatire
8 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 ml de apa
  • 5 picaturi de colorant albastru alimentar
  • 125 ml de suc tonic de lamaie verde
  • 375 ml de bautura carbogazoasa
  • 4 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare

1. Se pune apa pentru cuburile de gheata intr-un pahar. Se adauga colorantul alimentar si se amesteca bine. Se toarna cu grija apa albastra intr-o punga sau intr-o tava pentru cuburi de gheata. Se obtin aproximativ 20 de cuburi. Se lasa sa se congeleze bine.

2. Se adauga sucul tonic de lamaie verde intr-o carafa mare. Se toarna bautura carbogazoasa peste sucul tonic.

3. Se pune bautura in doua pahare inalte. Se scot cuburile de gheata din punga sau din tava si se asaza intr-un servet de masa curat. Se asaza servetul pe blatul mesei si se zdrobeste cu atentie cu un sucitor pana cand se marunteste gheata. Se adauga gheata zdrobita in fiecare pahar.

4. In sfarsit, se pun cate doua cupe de inghetata in fiecare bautura. Se orneaza cu paie colorate.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise