Cascaval pané

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cascaval (de preferinta, calitate superioara)
  • 200g faina alba, sau malai (la alegere)
  • 3 oua (rata/gaina, sau 1 de gasca)
  • sare ( dupa gust)
  • boia ( doar daca doriti)
  • unt, ulei (cantitati relative)

Mod de preparare

Feliati cascavalul, cu lungimea originala a produsului si latimea de 1,5 cm.

Tavaliti feliile in oul batut bine (in care s-a strecurat si putina sare), apoi in faina pentru care ati optat si le asezati in cele din urma in uleiul incins (1/2 ulei, 1/2 unt- daca se doreste; cantitatile sunt la alegere, se recomanda folosirea a cel putin 20 g de ulei)si se prajesc, pe fiecare parte cca 20 secunde.

Repetati scena cu toate feliile, apoi asezati-le pe un pat de servetele pentru a sustrage o parte din ulei.Daca doriti le puteti servi de pe un platou de salata si rosii.

*** Daca se doreste boia, aceasta se adauga in faina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise