Castane cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 gr unt sau 1-2 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala rasa
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 50 gr zahar
  • bilute de ciocolata
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pt ornat(optional)

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina,ouale,zaharul,untul,zaharul vanilat,sare,coaja de lamaie sau portocala rasa,si praful de copt.Se amesteca bine toate aceste ingrediente apoi se adauga bilutele de ciocolata, asezam alutul pe o suprafata infainata.Mai framantam cateva minute pana devine un aluat compact si consistent.Lasam cateva minute aluatul,apoi formam un cordon de cca 2cm de alua tpe care-l taiem in bucatele de marimea unei nuci.Se da apoi o forma rotunda .Se pune ulei la incalzit dar sa nu fie prea incins sa nu se arda .Se prajesc pe rand la foc mic pana se auresc frumos si se ridica la suprafata.Se pudreaza cu zahar cand se racesc.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise