castraveciori murati

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg castraveciori
  • 5 capatini de usturoi
  • 5 cepe mici
  • 2 legaturi marar
  • 3 radacini de hrean
  • 0,125 g de mustar boabe
  • 0,250 g sare grunjoasa fara iod (sare de muraturi)
  • 2,5 litri apa

Mod de preparare

Se fierbe apa cu sarea se lasa la limpezit.

Se aseaza straturile de castraveciori, feliile de ceapa, usturoi, hrean, marar, boabe de mustar, iar castraveciori...

Se toarna saramura calduta.

Borcanul se tine la loc calduros 2-3 zile.

1 data pe zi se vintura zeama.

Cind sint bine murati se leaga borcanul si se pune la racoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise