Castraveti bulgaresti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3kg castraveti cornisor
  • 1 l otet
  • 4 l apa
  • 4 linguri sare
  • 300g zahar
  • 2 linguri miere
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • boabe de coriandru
  • boabe de enibahar
  • 1-2 capatani usturoi
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • hrean

Mod de preparare

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi taiati felii, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, usturoi si marar uscat.

Se fierbe intr-un vas otetul cu apa, sarea,mierea , zaharul,si celelalte mirodenii.Cand a dat in clocot se toarna zeama in borcane.Apoi le inchidem cu capace. Bagam apoi borcanele in cuptorul incins,si le lasam asa la flacara foarte mica pentru 30 de minute.Eu am ales aceasta variant in locul fierberii la bain-marie.Daca preferati a doua variant,le fierbeti timp de 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise