Castraveti cu miez de nuca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 30 g miez de nuca,
  • 1 kg castraveti,
  • o ceapa,
  • o lingura zahar,
  • 200 g smantana,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura ulei,
  • un pumn hasmatuchi,
  • patrunjel cret.

Mod de preparare

Miezul de nuca zdrobit se pune intr-o tigaie si se rumeneste (fara grasime). Castravetii se curata de coaja, se taie mai intai in doua (pe lung), se scot semintele si apoi se taie bucati. Ceapa, curatata, se toaca marunt.

Se pune zaharul la topit intr-o cratita si se lasa pana ce devine maroniu.

Se introduc bucatile de castraveti si ceapa si se rumenesc circa 5 minute si ele. Apoi, se incorporeaza smantana si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intruna.

Se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul si se presara cu frunzulite de hasmatuchi si nuca zdrobita. Ca garnitura: cartofi fierti cu unt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise