Castraveti in otet

Se spala bine borcanele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg castraveţi
  • 1 l apă
  • 200 ml oţet
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lingură zahăr
  • o ceapă albă
  • câteva foi de dafin
  • boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar (eu am folosit de la Delikat)
  • câteva flori de mărar

Mod de preparare

Se spala bine borcanele.

Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.

Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).

Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

Timp: 30 min

Eu am obţinut 3 borcane.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://www.bucataras.ro/retete/castraveti-in-otet-87300.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise