Castraveti in otet

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de castraveti
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • marar cu floare
  • telina frunze
  • 5-6 foi de dafin
  • 3 linguri de sare
  • 1 lingura de zahar
  • piper boabe
  • 1 morcov taiat felii subtiri
  • hrean
  • cimbru

Mod de preparare

Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sau

se taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane...

Adaugam si morcovul si hreanul taiat fasii pe lung.

Intr-o oala punem la fiert 1 l otet si 2 l apa cu sare, zahar,

frunzele de telina, dafinul, piperul boabe si cimbrul.

Se lasa sa dea in clocot apoi se opreste focul si se lasa un

timp la racit sa aiba timp aromele sa se amestece...

Borcanul se aseaza pe un obiect din inox si se toarna

lichidul pana la gura lui.

La sfarsit, floarea de marar se aseaza in gura borcanul.

Se acopera imediat si se pastreaza intr-un loc racoros.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise