CASTRAVETI IN OTET

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 kg de castraveti
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • sare mare si grunjoasa
  • zahar
  • otet
  • usturoi

Mod de preparare

Pentru un borcan de 800g este nevoie de 1 lingurita sare, 1 lingura de zahar , o cescuta de cca 50 ml otet, cateva boabe de mustar, piper, 2-3 catei de usturoi.

Se spala castravetii bine si se aseaza in borcanele curate.

Se pune zaharul, sarea, boabele de mustar, piperul, cateii de usturoi, otetul si se completeaza cu apa rece. Se inchid borcanele si se pun la fiert in apa , intr-o oala pe fundul careia se aseaza prosoape sau ziare. Se lasa borcanele cu castraveti la fiert cca 30 minute dupa ce apa din oala incepe sa clocoteasca.Se pot lasa asa pana a doua zi sau se scot si se invelesc in paturi pana se racesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise