Castraveti murati in otet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg castraveti mici
  • 1 lingura de piper boabe
  • 1 mina plina de sare de muraturi
  • 1 legatura de marar
  • 1 lamaie taiata felii
  • 1 1/2 ötet de struguri
  • 6 catei usturoi

Mod de preparare

Se pune otetul intr-o oala la fiert, se adauga 1 kg apa, se adauga sarea, piperul. Dupa ce da un pic in clocot se lasa la racit in borcan, se pune la fund usturoiul curatat intreg, se adauga mararul spalat dar pus intreg (jumate de legatura), se adauga castravetii, se umple borcanul, se adauga jumatatea de legatura de marar. Otetul care a fiert nu trebuie sa se raceasca foarte tare, il adaugati peste castraveti si-l acoperiti bine cu capacul. Castravetii se vor mura foarte repede!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise