Castraveti murati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti
  • piper
  • sare
  • zahar
  • otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • marar
  • frunze de telina
  • conservant
  • ardei iute (optional)

Mod de preparare

Se spala castravetii. Se curata hreanul.

Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean.

Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente (pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, boabe mustar. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.

Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise