Castraveti napolitani

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 10-12 castraveti mijlocii,
  • 150 g unt,
  • 2 cepe,
  • 150 g orez,
  • o legatura de patrunjel verde,
  • 2 rosii mari,
  • sare,
  • piper macinat,
  • o lingura de pesmet.
  • Pentru sos: 50 g unt,
  • 10 g faina,
  • 500 g pulpa de rosii,
  • 1 dl smantana.

Mod de preparare

Se curata castravetii, se taie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga.

Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos. Se pun patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm.

Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez. Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute.

Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat. Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins in care se caleste usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si, in cele din urma, smantana.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise