Friptura din ceafa de porc in vasul roman

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg ceafa de porc proaspata
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • piper,sare, ienibahar,foaie de dafin
  • 2 mere
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare

Carnea spalata, uscata in prosop, se condimenteaza si se lasa o ora la rece.Dupa ce am pregatit vasul pe care l-am tinut in apa o jumatate de ora,il ung cu unt sau ulei,asez carnea, adaug ceapa, usturoiul si marul taiat in sferturi.Stopesc cu ulei, dau la cuptorul incins.Din cand in cand stropesc friptura cu sosul din vas.Dupa ce e rumena o intorc sa se rumeneasca uniform, stropesc cu vin si las la cuptor inca 20 minute dupa care scot carnea pe un platou. Tai felii dupa ce e racita friptura.Servim cu garnitura de cartofi si muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise