Ceapa fiarta in vin rosu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...
  • 4 buc ceapa uscata rosie
  • 4 buc ceapa uscata alba
  • un fir de praz
  • 100 g unt
  • 2 lingurite de zahar sau o lingurita miere de albine
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml apa
  • o legatura patrunjel verde(am folosit patrunjel congelat)
  • 50 ml de otet aromat - Daca nu aveti preparat in casa se gaseste la supermarket
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se foloseste intreaga,iar prazul se curata,se spala si se taie fasii lungi si subtiri.

Intr-un vas punem untul,zaharul(mierea de albine), vinul, patrunjelul,apa si se pun la fiert.Adaugam si ceapa si fierbem cu vasul acoperit cca 25-30 de minute la foc mic pana se inmoaie ceapa,iar lichidul a inceput sa scada.Se opreste focul,se scoate patrunjelul,se strecoara daca este cazul si se adauga otetul aromat, sare,piper dupa gust,fasiile de praz si se mai fierbe cateva minute impreuna cu prazul.

Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise