CEAPA MURATA IN OTET

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg ceapa
  • 1 kg otet alb
  • 100 gr zahar
  • câteva frunze de busuioc
  • 4 foi de dafin
  • sare
  • 6-7 boabe de piper negru

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se baga in apa calda cu sare in care s-au pus câteva linguri de otet si se lasa 3 minute. Apoi se scoate ceapa, se zvânta si se pune in borcane; se apasa usor fiecare ceapa ca sa se umple bine borcanele.

2. Otetul se amesteca cu zaharul, busuiocul si foile de dafin si se da in clocot. Se strecoara amestecul si se toarna in borcane.

3. In fiecare borcan se pun câteva boabe de piper si frunze de busuioc proaspat. Se inchid bine borcanele si se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise