Cega cu Tarhon

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cegi de marime potrivita,
  • 50 g unt, zeama de la o lamaie,
  • sare;
  • pentru sos:
  • 30 g unt,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 ml supa de oase,
  • sare, otet,
  • 1 legatura de tarhon,
  • 1 praf de zahar.

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa o zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se stinge cu supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare.

Cega curatata se asaza intr-un vas termorezistent in pozitie de inot, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se da la cuptor.

Cand este gata, se acopera cu sosul si impreuna cu acesta se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise