Ciuperci champignon la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr cascaval
  • 10 bucati de champignon
  • 150 gr de carne (orice tip de carne - eu am folosit salam Sasesc )
  • 1 jumatate ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 unt
  • 250 gr smantana

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata de piele, dupa care se taie coditele, sa obtineti doar palaria pentru a se putea pune compozitia inauntru. Coditele taiate le puteti marunti, de asemenea ceapa, usturoiul, rosia si celelalte ingrediente se toaca, se amesteca impreuna cu condimentele si se calesc timp de 5-10 min in tigaia unsa cu 100 gr unt. In timp ce se caleste compozitia, adaugati cate 1 lingura de smantana in compozitie amestecand usor pana la reducerea acesteia. Intre timp, intr-o tava puneti restul untului, apoi tineti in cuptor 2 -3 minute pana se topeste; scoateti tava, apoi asezati ciupercile.

Dupa ce compozitia este gata, cu o lingurita umpleti fiecare ciuperca. Deasupra, puneti cate o felie subtire de cascaval, iar deasupra o frunza de patrunjez pentru aroma si aspect. Dupa ce ati terminat de umplut ciupercile, daca mai aveti destula compozitie, umpleti un cartof fiert cu restul compozitie si asezati-l pe tava langa ciuperci. Introduceti tava in cuptorul incalzit la o temperatura de 180-200 grade si lasati timp de 40-45 minute. Dupa ce a trecut timpul estimat obtineti o mancare consistenta pe care o puteti aseza in farfurie langa o salata pentru un plus de savoare. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise