Chec alb cu nuci, rahat si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 375 gr. faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar ulei (sau margarina topita)
  • ¾ pahar lapte
  • un virf cutit bicarbonat
  • 150 gr. nuci taiate in lung
  • 150 gr. rahat (colorat) taiat fisii lunguiete
  • 50 gr. stafide
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cite putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se scutura si se pun in compozitia de mai sus. Se unge o forma de chec, se capitoneaza cu hirtie si se toarna compozitia incet, se coace la inceput la foc mic, apoi putin mai tare. Se incearca, daca este gata, cu paiul.

Acest chec este mai bun dupa 2-3 zile de la preparare.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise