Chec aperitiv cu mix de legume

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g cascaval ras
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • 200 g mix legume congelate(porumb,ardei gras,mazare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume.

Lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga dupa care punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca.

Batem ouale cu un strop de sare.

Adaugam rand pe rand cascavalul ras, untul topit si apoi racit si smantana.

Incorporam faina putin cate putin si apoi turnam treptat laptele.

Adaugam mix-ul de legume.

Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il incorporam in amestecul de mai sus.

Potrivim de sare si piper.

Amestecam.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam amestecul.

Nivelam.

Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,si coacem pana ce checul este bine facut(trebuie sa treaca testul scobitorii) si frumos rumenit.

Lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Va doresc pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise